Het exclusieve boekingskantoor voor Jan Vayne

Jan Vayne bij Podium Witteman – 25 Jan 2015 – 17:10–18:30 – NTR2

Jan Vayne bij Podium Witteman – 25 Jan 2015 – 17:10–18:30 – NTR2

Deze week ontvangt Paul Witteman onder meer Jan Vayne. De pianist is erg enthousiast over een gloednieuwe stemming voor de piano, Divine 9 genaamd. Naast de vleugel in de oude stemming staat er ook een nieuw gestemde vleugel in de studio. Mike Boddé en Jan Vayne laten iedereen het verschil horen.

Schrijver Maarten ‘t Hart, die regelmatig zal aanschuiven, komt praten over Anna Magdalena Bach, de tweede echtgenote van Johan Sebastian: er zijn aanwijzingen dat Anna Magdalena enkele muziekstukken heeft gecomponeerd die op naam van Johan Sebastian staan, zoals de beroemde zes Cellosuites.

Singer-songwriter Stevie Ann komt vertellen over haar rol in Reimsreisje; een familievoorstelling van De Nationale Opera, naar de spitsvondige opera Il viaggio a Reims van Gioacchino Rossini.

Topcelliste Harriet Krijgh is te gast en treedt op met werk van Frédéric Chopin.

Huispianist Mike Boddé gaat in de rubriek de Shuffle op avontuur met strijkersformatie Fuse. Deze week gaan ze – samen met zangtalent Sanne Huijbregts – op zoek naar de vraag: wat hebben Maurice Ravel en George Gershwin met elkaar gemeen? Muzikale spin in het web Floris Kortie neemt de muzikale actualiteit door.

Podium Witteman omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

Reageren of tips voor in de uitzending? Mail naar podiumwitteman@ntr.nl.

Uitzending is 25 Jan 2015, 17:10 – 18:30, Podium Witteman, NTR2

Bron: http://programma.ntr.nl/10627/podium-witteman/informatie/

 

Pin It on Pinterest

Share This