Het exclusieve boekingskantoor voor Jan Vayne

Benefiet Kerstconcert “Classic meets Soul” in Berkel en Rodenrijs een groot succes!

Classic meets SoulHet Familie Kerstconcert, dat maandagavond 15 december in de Dorpskerk werd gehouden, mag terecht ‘Christmas with Friends’ worden genoemd, want de kerkzaal zat weer bomvol met ‘vrienden’ die van mooie zang en muziek houden én de prachtige Dorpskerk willen behouden.

De kerkklok had nog maar net half acht geslagen of het publiek stroomde al naar binnen om een goede plaats te bemachtigen. Hoewel je niet van alle plaatsen in de kerk de optredende musici en zangeressen goed kunt zien, is het eigenlijk al voldoende dat je ze kunt horen. Zo mooi klonk het.

Ook dit jaar had de Stichting Vrienden van de Dorpskerk een schitterend programma naar Berkel en Rodenrijs gehaald door opnieuw pianist Jan Vayne uit te nodigen. Het blijft een geweldig pianist die op fenomenale wijze zijn collega’s weet te begeleiden. Daar hoorde onder meer zangeres Petra Berger bij, zowel bekend van het populaire als klassieke genre, maar maandagavond bleek dat ze met hart en ziel de bekende kerstliederen zó prachtig kan zingen, dat een mens er stil van wordt. Ze straalde een en al klasse en charme uit in de sfeervol ingerichte kerk.

Klassiek en soul gaan samen
‘Classic Meets Soul’ was de slogan deze avond en voor zo’n ontmoeting moet je een soulzangeres in huis halen die dat ook in zich heeft. Shirma Rouse, opgegroeid in een gezin op het prachtige eiland St. Eustatius waar men altijd met muziek en zang bezig was, zowel ouders als kinderen. Geholpen door haar backing-vocals klonk haar stem als een klok tijdens dit concert. Haar deelname in 2013 aan het tv-programma The Voice of Holland heeft haar geen windeieren gelegd. Ze treedt regelmatig met groot succes op en heeft inmiddels drie cd’s opgenomen. Shirma zingt echt met hart en ziel en heeft met haar stem een enorm bereik. Vooral haar Imagine van John Lennon maakte indruk op de aanwezigen. Het paste voortreffelijk in het totale concert met Jan en Petra.

Natuurlijk kroop Jan Vayne nog even achter het kerkorgel om een improvisatie van kerst- en andere bekende liederen te geven, moeiteloos alles uit zijn hoofd spelend, wat hij ook deed achter de vleugel met een aantal verzoeknummers uit het publiek.

Een prachtige avond ging (te) snel voorbij, maar buiten wachtte een aantal vrijwilligers om een glaasje glühwein of bekertje warme chocolademelk voor de mensen in te schenken. Zo kwam iedereen, ondanks de kou buiten, toch nog met een warm gevoel thuis!

Bron: http://www.herautonline.nl/

Pin It on Pinterest

Share This