Het exclusieve boekingskantoor voor Jan Vayne

Nieuws

UITVERKOCHT – Familie Kerstconcert Christmas & Friends met Berget Lewis en Zo! Gospel Choir

Door op 7 nov 2018 in Nieuws

UITVERKOCHT – Familie Kerstconcert Christmas & Friends met Berget Lewis en Zo! Gospel Choir

Op maandag 17 december a.s. om 20.00 uur (kerk open om 19.15 uur) organiseert de stichting Vrienden van de Dorpskerk Berkel en Rodenrijs voor de 10e(!) keer het jaarlijkse Christmas & Friends Kerstconcert bij Kaarslicht in de zowel binnen als buiten stijlvol versierde Dorpskerk, Kerksingel 1 in Berkel en Rodenrijs.

Een jubileum dus en dat moet worden gevierd met een spectaculair programma! Het is ons gelukt dé Dutch queen of soul, R&B en gospel te contracteren, nl. niemand minder dan BERGET LEWIS. En ze komt niet alleen …. ze neemt vrienden mee: het fenomenale en welbekende Zo! Gospel Choir. Pure topkwaliteit van vaderlandse bodem, een waar feest voor de echte muziekliefhebber. Vanaf het podium in de Berkelse Dorpskerk wordt u overspoeld door gospel, soul, hartstocht en passie. De mooiste kerstklassiekers krijgen door deze samensmelting een adembenemend karakter. Verrassend, puur, kwetsbaar, vol bezieling maar ook swingend en dynamisch. Het belooft een fantastisch jubileumconcert te worden waar de vonken van afspatten!
Evenals in voorgaande jaren wordt ook dit concert mogelijk gemaakt door bijdragen van bedrijven en winkeliers in de regio.

Kaartverkoop
De kaarten kosten € 22,50 p.p. (incl. programmaboekje en After Party) en zijn vanaf woensdag 17 oktober a.s.:
– verkrijgbaar bij Boekhandel Janneke, Kerkstraat 29, Berkel en Rodenrijs;
– of te bestellen middels een e-mail naar vriendendorpskerkberkel@hotmail.com o.v.v. naam en adres. Na ontvangst van uw betaling + € 2,00 reserveringskosten (per reservering, ongeacht het aantal kaarten) op rekeningnr. NL67RABO0153722606 t.n.v. stichting Vrienden van de Dorpskerk Berkel en Rodenrijs, o.v.v. kerstconcert, ontvangt u per e-mail een bevestiging. De kaarten liggen dan op de avond van het concert voor u klaar in de kerk. Let op: als binnen een week na aanmelding het verschuldigde bedrag nog niet is ontvangen komt uw reservering automatisch te vervallen!!
– indien voorradig, voor aanvang van het concert in de kerk.

Schitterend concert met De Kast en Iris Kroes

Door op 20 dec 2017 in Nieuws

 

Berkel en Rodenrijs – Hoe kun je als Stichting Vrienden van de Dorpskerk kerstconcerten, zoals die eerdere jaren al perfect werden georganiseerd, overtreffen? Dan haal je gewoon de ‘jongens’ van de band De Kast uit Friesland naar Berkel en Rodenrijs, met als charmante gastsoliste harpiste/zangeres Iris Kroes. Het werd daardoor maandag 18 december een voortreffelijke avond met weer eens heel andere muzikanten!

John Hofman

Waar er nog een stoel kon staan, werd deze neergezet om alle bezoekers een plaats te kunnen geven. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt: vanaf zeven uur stond er al een lange rij mensen om binnen gelaten te worden. Ze kwamen niet voor niets. Zangeres/harpiste Iris Kroes beet het spits af met een lied a capella om daarna vaardig de harp te bespelen. Een prachtig instrument, dat in de Dorpskerk helemaal tot zijn recht kwam. Je kon een speld horen vallen toen ze Stille Nacht zong, maar ze verraste de aanwezigen door er nog een paar mooie liedjes aan vast te knopen, waarna ze De Kast naar het podium riep. Deze band heeft nog niets onder gedaan in haar succes van jaren geleden met onder meer het bekende Un Nije Dei. Dit prachtige lied bewaarden ze echter tot het einde van het concert.
Het programma deze avond bestond uit echt kerstklassiekers, vaak in de Friese taal gezongen en heel verrassend was bijvoorbeeld ook het Imagine van John Lennon, terwijl, tot groot genoegen van het publiek Iris een aantal nummers meezong met zanger Syb van der Ploeg en zijn band, waaronder het zo gevoelige Halleluja. Er kwamen tijdens dit concert nog veel meer bekende songs voorbij en dat sprak mensen aan. Ze bestaat dan wel bijna 17 jaar, De Kast klinkt verfrissend, heel gevarieerd en ze weten het publiek in te pakken met nieuwe liedjes en nieuwe teksten. De Kast heeft zonder meer een echt kerstconcert neergezet!
Een uitstekende keuze van Stichting Vrienden van de Dorpskerk en opnieuw mede mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsors. Zonder hen is een concert als dit niet mogelijk. Uiteraard kwamen De Kast en Iris nog met een toegift, want je kon zien dat ze het allemaal erg naar hun zin hadden deze avond. Artiestenbureau Pevents uit Moordrecht zal zeker weer worden ingeschakeld bij een volgend Familie Kerstconcert, want ze doet het uitstekend en heeft weer kans gezien om een aantal puike muzikanten naar Berkel en Rodenrijs te halen!

Afterparty

Traditiegetrouw was er na afloop weer het echte genieten van glühwein en chocolademelk, geschonken van achter de verlichte kraampjes. Duidelijk was, dat iedereen het weer een prachtige avond had gevonden en nu al weer kijkt men uit naar wat de Stichting Vrienden van de Dorpskerk volgend jaar in petto heeft.

Maandag 18 december 2017 – Amstelkerk Amsterdam 

Door op 7 dec 2017 in Nieuws

Improvisatieconcert Jan Vayne geïnspireerd op de schilderijen van The Art of Laura Meddens (exhibition)
Tickets bestellen: https://www.stadsherstel.nl/

CHRISTMAS & FRIENDS – DE KAST & IRIS KROES 18 december 2017  – Dorpskerk Berkel en Rodenrijs – UITVERKOCHT

Door op 7 dec 2017 in Nieuws

Een meeslepend en uniek kerstconcert voor de hele familie in de sfeervolle dorpskerk van Berkel en Rodenrijs.

De succesvolle Friese formatie De Kast met frontman Syb van der Ploeg en Iris Kroes, een geweldige harpiste met een onderscheidende prachtige stem, ontmoeten elkaar op hoog niveau. De mooiste kerstklassiekers krijgen door deze bijzondere samensmelting een adembenemend karakter.

Traditioneel en soms ook weer in een ‘De Kast-jasje’. De liefde voor muziek bij deze vrienden wordt gelijk duidelijk. Deze avond creëren ze een romantische, intieme kerstsfeer waarin u vol passie wordt meegenomen! Een warm familie kerstconcert in een prachtige ambiance. Voor Vrienden door Vrienden! Verrassend, ontroerend, stijlvol en vol bezieling. Muziek recht uit het hart! Een intense muzikale kerstbelevenis. Kortom: deze avond mag u niet missen!

 

Jan Vayne en Petra Berger IN CONCERT – “CHRISTMAS MEMORIES”

Door op 23 nov 2017 in Nieuws

In dit eenmalige kerstconcert op de zondagmiddag “Christmas Memories” brengen Jan Vayne en Petra Berger sfeervolle muziekwerken ten gehore uit diverse genres.

Van het Ave Maria en de traditionele Christmas carols tot de meer populaire kerstnummers zoals : “Have yourself a merry little Christmas” en “I’ll Be Home for Christmas” . Zo is er voor elk wat wils.
De sfeervolle kerk in Berkhout zal het prachtige decor zijn om het aanwezige publiek alvast in een intieme en warme kerststemming te brengen.

Datum: zondagmiddag 10 december 2017

Aanvang: 15.00

Tickets bij online bestellen en betalen 23 euro : info@petraberger.nl

Online reserveren: info@petraberger.nl U betaalt dan 25 euro contant aan de kassa!

Locatie: Berkhouterkerk
Kerkebuurt 172
1647 ME Berkhout(NH)

Classical Christmas – Jan Vayne

Door op 7 nov 2017 in Nieuws

 

Geniet in de decembermaand van een onvergetelijk kerstconcert met het beroemde Bach Choir & Orchestra of the Netherlands en pianist Jan Vayne. Van tedere muziek met melancholische klanken tot kerstklassiekers van wereldberoemde componisten.

Met solistische bijdragen van sopraan Olga Zinovieva en tenor Martinus Leusink weten deze musici de ware kerstgedachte aan u over te brengen. Waant u zich even in een wereld zonder zorgen in een van de historische kerken van Nederland of Concertgebouw Amsterdam.

Pianovirtuoos Jan Vayne zorgt voor ontroerende momenten met zijn geniale spel. Van eeuwenoude composities tot de muzikale thema’s die vandaag de dag zo geliefd zijn; zijn improvisaties stromen uit de concertvleugel op onnavolgbare wijze.

Het orkest dat bestaat uit internationale musici speelt een grootse rol tijdens dit programma. Kortom: wees getuige van de sprankelende interactie tussen deze pianist en The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands onder leiding van de bekende dirigent Pieter Jan Leusink. Puur, warm en sfeervol in de weken voor kerst!

Voor reserveringen:  https://www.pieterjanleusink.nl/nl/3/toegangskaarten/kerstconcerten.aspx

Data:

Zaterdag     9 december Utrecht  Janskerk  15.00

Dinsdag      12  december  Zwolle  Dominicanenkerk 19.30

Woensdag   13  december Leiden  Marekerk 19.30

Donderdag   14 december  Groningen Martinikerk 19.30

Zaterdag      16  december  Rotterdam   Laurenskerk 19.30

Zondag         17 december   Den Haag   Grote Kerk   19.30

Dinsdag        19 december   Naarden   Grote Kerk  19.30

Woensdag     20 december   Utrecht     Janskerk  19.30

Vrijdag           22  december   Apeldoorn  Grote Kerk 19.30

Zaterdag        23  december   Amsterdam   Concertgebouw  19.30

Zondag          24  december   Amsterdam    Concertgebouw   14.15

Surpriseconcert – zaterdag 2 december 2017 – Ede

Door op 7 nov 2017 in Nieuws

Met Jan Vayne op het podium is het altijd gezellig en een verrassing wat er staat te gebeuren.

Voor de zesde keer komt de pianist naar de Edesche Concertzaal voor wat inmiddels een traditie is dit keer een decemberconcert.   Jan kiest graag voor een bezoek aan Ede. Vanaf het podium vraagt hij wat de mensen graag willen horen, waarna hij op virtuoze wijze de verschillende melodieën door elkaar heen improviseert. De Bösendorfer Imperial concertvleugel heeft zijn grootste aandacht, maar als het publiek dat wil, tovert hij ook bijzondere klanken uit het Ypma-orgel .” Zie ginds komt de stoomboot” en “Hoor de wind waait door de bomen”  zullen zeker voorbij komen  De zaal is altijd enthousiast. Geniet van dit heerlijke cadeau in de Sinterklaastijd, een fantastisch begin van een mooie decembermaand!

 

De Edesche Concertzaal, dé concertzaal op de Veluwe. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, één van de mooiste concertvleugels van Nederland met de allerbeste musici. Vanaf een uur voor aanvang van het concert bent u welkom in de Edesche Concertzaal, voor bijvoorbeeld een kopje koffie vooraf. Let op: tijdens de uitvoering verlenen wij geen toegang tot de concertzaal

Voor pianist Jan Vayne is geen dag gelijk. “Ik heb voor een vrij leven gekozen, waarin ik zelf kan bepalen of ik muziek ga maken, ga optreden of helemaal niks ga doen.” Dit betekent gelukkig niet dat hij 2 december misschien niet op komt dagen in de Edesche Concertzaal. “Natuurlijk kom ik de verantwoordelijkheid van een gepland optreden wel na, maar ik neem die verantwoordelijkheid niet snel aan”, legt Jan uit. “Dat is niet arrogant bedoeld, je moet natuurlijk ook dingen aanpakken en gewoon werken. Maar ik vraag me altijd af wat ik werkelijk mooi vind om te doen. Zoals het concert in de Edesche Concertzaal, daar heb ik zin in, dat mag wat mij betreft ook morgen wel gebeuren. Je moet het eigenlijk voor niets willen doen. Niet voor geld, aandacht, aanzien of dat soort flauwekul.”

Vrijgevochten karakter

“Het is mijn karakter, ik wil niets moeten”, gaat Jan verder. “Ik kon na mijn studentenleven heel veel dingen doen, die mijn carrière verder brachten of die ik zelf later niet of heel moeilijk voor elkaar kon krijgen. In die periode heb ik dingen voor lief genomen, maar dat is eigenlijk het moeilijkst.” Nu ligt elke dag als het ware open voor de pianist en is hij zijn eigen baas. Maar waar andere pianisten hun uren gebruiken om gedisciplineerd te studeren, maakt Jan Vayne daar vrijwel geen tijd voor vrij. “Als je alleen maar stukken speelt, dan moet je wel”, legt hij uit. “Je bent eigenlijk in dienstverband van de componist.” Het geluk wil dat de pianist zelfs beter zegt te worden als hij niet traint. Hoe hij toch optreden na optreden weet te vullen met de mooiste muziek? “Het stroomt, maar waar het vandaan komt, dat mag Joost weten.

Show is niet meer zo belangrijk

Maar ook zonder uren studeren, maakt zijn muziek wel een ontwikkeling door. “Ik merk dat ik steeds meer de neiging heb om concerten te geven met een meditatief karakter. Stilteconcerten, waarbij mensen in vervoering raken of juist heel ontspannen kunnen luisteren”, vertelt de pianist. “Daarbij is de show niet meer zo belangrijk, mensen vinden het ook fijn om zich over te geven aan de vibe.” Voor Jan zelf is dat geen enkele moeite. “Je hoeft alleen maar te zitten en de muziek rolt er gewoon uit.” Daarbij gaat hij graag de dialoog aan met het publiek. “Ik word vaak uitgenodigd voor een bepaald soort concert, maar het gebeurt ook wel dat ik vraag wat zullen we doen? Ik heb geleerd om flexibel te zijn, zonder mijn identiteit te verliezen.” Ook in Ede kan er van alles gebeuren, verzekert de pianist. De ambiance van de concertzaal en de Bösendorfer Imperial weten hem ook na vier jaar weer te inspireren. “Je vindt in Nederland maar heel weinig locaties zoals de Edesche Concertzaal, helemaal met de vleugel.

 

Datum : zaterdag 2 december 2017

Aanvangstijd: 20.00

Adres: Amsterdamseweg 9, Ede

Voor tickets: https://tickets.edescheconcertzaal.nl/nl/tickets/837-jan-vayne-decemberconcert

 

Jan Vayne Kerstconcert 2016

Door op 23 nov 2016 in Nieuws

Jan Vayne Kerstconcert 2016

Vier kerst met Jan Vayne

Voor de vijfde keer maakt Jan Vayne zijn opwachting met een kerstconcert in de Edesche Concertzaal. Het kerstconcert is daarmee niet alleen een onmisbare traditie, het is sowieso een heerlijk uitje voor in de kerstvakantie met de hele familie. Beluister het wondermooie spel van Jan op de bijzondere concertvleugel of het schitterende orgel, vraag een nummer aan en geniet van een ontspannen, intieme avond vlak voor kerst.

“Muziek maken, optreden of niks doen: ik bepaal zelf wat ik doe”
“Ik vraag me altijd af wat ik werkelijk mooi vind om te doen. Zoals het concert in de Edesche Concertzaal, daar heb ik zin in, dat mag wat mij betreft ook morgen wel gebeuren. Je moet het eigenlijk voor niets willen doen. Niet voor geld, aandacht, aanzien of dat soort flauwekul.”
(Lees het interview met Jan Vayne.)

Improviseren mét het publiek

“Bijna alle mensen hebben de behoefte om te praten,” vertelt Jan Vayne. “Maar ik praat als het ware van me af als ik aan het spelen ben, ik hoef daarom ook nooit mijn best te doen en ik heb geen last van zorg of twijfel als ik speel. Dat zorgt voor een comfortabele sfeer.” Praat mee en noem een lied, neurie een wijsje of geef een naam. Van Abba tot Queen en van O Holy Night tot Hallelujah: Jan Vayne speelt wat je wilt! Jan Vayne improviseert op de unieke Bösendorfer Imperial 290 van de Edesche Concertzaal, waarbij hij die negen extra toetsen van de concertvleugel zeker gebruikt. De muzikant speelt niet alleen op de Bösendorfer, maar ook op het orgel… En dat kan hij fabelachtig goed! Breng een plezierige avond door met Jan Vayne in de sfeervolle Edesche Concertzaal.

 

 

Tickets

Tickets kunt u bestellen via https://tickets.edescheconcertzaal.nl/

UITVERKOCHT : Christmas & Friends Maandag 19 december a.s. Dorpskerk Berkel en Rodenrijs Jan Vayne, Petra Berger & Zo! Gospel Choir

Door op 2 nov 2016 in Nieuws

UITVERKOCHT : Christmas & Friends Maandag 19 december a.s. Dorpskerk Berkel en Rodenrijs Jan Vayne, Petra Berger & Zo! Gospel Choir

Christmas & Friends: Jan Vayne, Petra Berger & Zo! Gospel Choir

Een pianovirtuoos, een wereldzangeres en een authentiek swingend gospel koor: Jan Vayne, Petra Berger en Zo! Gospel Choir.
Inspiratie wordt geboren en muzikale klanken krijgen maandag 19 december a.s. vorm in de sfeervolle Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs. En hoe kan het ook anders. Onze “good old Friends” ontmoeten elkaar in een nieuwe setting. En daar zijn we blij mee! Want wat gebeurt er als je klassiek met gospel combineert? Dat is niet te omschrijven, dat moet je meemaken. Jan, Petra en Zo! vinden elkaar feilloos en vullen elkaar onnavolgbaar aan. Een ware belevenis; dat wordt genieten! Op eigenzinnige, humoristische en ontroerende wijze nemen zij u mee op een muzikale rondreis langs de mooiste kerstklassiekers. Er onstaat een prachtige entre-nous tussen Jan, Petra, Zo! Gospel Choir en u als gast. Ze treffen u recht in het hart.

gospel-choir-zoChristmas with Friends: voor Vrienden, door Vrienden! Puur, kwetsbaar, vol bezieling maar ook swingend en dynamisch. Alle ingrediënten voor een intieme kerstsfeer zijn aanwezig. Kortom: Hier moet je bij zijn!
Na het concert is er de traditionele “After Party” op het Kerkplein.
Het concert start om 20.00 uur; kerk open om 19.15 uur.

Kaartverkoop
De kaarten kosten € 20,00 p.p. (inclusief programmaboekje en After Party) en zijn vanaf woensdag 19 oktober a.s.:

  • verkrijgbaar bij Boekhandel Janneke, Kerkstraat 29, Berkel en Rodenrijs;
  • te bestellen middels een e-mail naar vriendendorpskerkberkel@hotmail.com o.v.v. naam en adres. Na ontvangst van uw betaling + € 2,00 reserveringskosten (per reservering, ongeacht het aantal kaarten) op rekeningnr. NL67RABO0153722606 t.n.v. stichting Vrienden van de Dorpskerk Berkel en Rodenrijs, o.v.v. kerstconcert, ontvangt u per e-mail een bevestiging. De kaarten liggen dan op de avond van het concert voor u klaar in de kerk.
    Let op: als binnen een week na aanmelding het verschuldigde bedrag nog niet is ontvangen komt uw reservering automatisch te vervallen!!
  • indien voorradig, voor aanvang van het concert in de kerk.

Bent u Vriend? Geregistreerde Vrienden kunnen vanaf heden per e-mail kaarten bestellen en betalen géén reserveringskosten.
Nog geen Vriend? Meld u nu aan (minimale bijdrage € 10 per jaar). Dan kunt ook u kaarten met voorrang bestellen en steunt u tegelijkertijd de instandhouding van de Dorpskerk!
Gezien de enorme belangstelling in de afgelopen jaren (binnen 2 weken uitverkocht) raden wij u aan niet te lang te wachten. OP = OP!!

The Classical Proms 2016

Door op 13 sep 2016 in Nieuws

classicalproms

Pianovirtuoos Jan Vayne en dirigent Pieter Jan Leusink hebben een verrassend klassiek programma samengesteld. U hoort in de ‘Ode aan Händel’ zijn Water Music in een bijzondere combinatie met bekende delen uit zijn Messiah. Jan Vayne zal in de stijl van de grote meester improviseren.

Mozarts Requiem kent contrasterende delen o.a: La crimosa en Dies Irae. Ze zijn verwerkt in een nieuwe compositie ‘Ode aan Mozart’ waarin de hoofdrol wordt vertolkt door pianist Jan Vayne en sopraan Olga Zinovieva.

Na de pauze worden de muzikale emoties diverser dankzij uitstappen naar andere stijlperioden. Van Caccini’s Ave Maria tot Nella Fantasia van Morricone. Jan Vayne zal op briljante wijze improviseren in klassieke stijl op thema’s die door het publiek worden aangereikt.

Magie

The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands behoort tot de top van de authentieke uitvoeringspraktijk. Het resultaat van een langdurige relatie tussen musici, zangers en dirigent is de magie die de uitvoerenden weten te creëren tijdens de vele concerten die zij jaarlijks brengen

Data

vrijdag 28 oktober – Leiden Marekerk – 19.30
zaterdag 29 oktober – Utrecht Janskerk – 19.30
zondag 30 oktober – Alkmaar Grote Kerk – 15.00
zaterdag 5 november – Rotterdam Laurenskerk – 19.30
zondag 6 november – Amsterdam Concertgebouw – 14.15

Tickets

Tickets kunt u hier bestellen.

Pin It on Pinterest

Share This